O lo'o fa'amoemoe e fa'amalieina le mamafa o le filifili o le lalolagi?

O lala Vietnamese o Intel Corp. ma Samsung Electronics Co. o le a faʻamaeʻaina le fuafuaga mo le puipuia o faʻamaʻi i Saigon high tech park i Ho Chi Minh City ma sauni e toe faʻaauau le gaioiga o le fale gaosi Ho Chi Minh City i le faaiuga o Novema, lea. e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o le sapalai o le lalolagi.

 

Le bich loan, faatonu o Saigon high tech park pulega, fai mai o le paka o loʻo fesoasoani i tagata mautotogi e toe faʻaauau galuega i le masina fou, ma o le tele o tagata mautotogi o loʻo faʻagaioia i le taimi nei i le fua faatatau e tusa ma le 70%.E le’i fa’amamafaina fo’i e le tama’ita’i o lo’o fa’atatau i faiga o lo’o faia e le paka, ae maise le auala e piki mai ai tagata faigaluega na sosola i lo latou nu’u e alofia ai le fa’ama’i.

 

Na taʻua e le aufaasālalau le nonogatupe e faapea o le lala o le Nidec Sankyo Corp. i Ho Chi Minh City o loʻo faʻamoemoeina foi e toe amata atoa le gaioiga i le faaiuga o Novema.O le asosi a le aufaipisinisi eletise a Iapani o se gaosiga o le aufaitau kata maneta ma masini laiti.

Saigon high tech park o le nofoaga lea o le tele o fale gaosi oloa o loʻo gaosia vaega poʻo tuʻuina atu auaunaga mo faʻalapotopotoga faʻavaomalo.Ia Iulai o le tausaga nei, ona o le televave o le faʻasalalauina o le COVID-19 i Vietnam, na faʻatonu ai e le malo i le lotoifale Samsung ma isi fale gaosi oloa e taofi galuega ma tuʻuina atu se fuafuaga faʻaesea.

 

Fai mai le nonogatupe, o le tele o kamupani o loʻo galulue i Saigon high tech Park na leiloa pe tusa ma le 20% o latou faʻatau atu i fafo ia Iulai ma Aukuso.I masina talu ai nei, o le siʻitia o mataupu fou o pale i Vietnam na mafua ai le faʻatapulaʻaina o faʻamaʻi.I nisi nofoaga o falegaosimea, e manaʻomia e le malo le moe i luga ole nofoaga mo tagata faigaluega, a leai o le a tapunia le falegaosimea.

 

Na tapunia e Samsung le tolu o ana fale gaosi oloa e 16 i Saigon high tech park ia Iulai ma tipi le aufaigaluega a le sehc production base i le sili atu ma le afa.Samsung Electronics e fa fa'avae gaosiga i Vietnam, lea o le fale gaosi sehc i Ho Chi Minh City e tele lava ina gaosia mea fa'aeletoroni, ma le la'ititi la'ititi.E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau talu ai, o tupe maua a le sehc o loʻo oʻo lava i le US $5.7 piliona i le tausaga talu ai, ma le tupe mama e tusa ma le US $ 400 miliona.O loʻo i totonu o le Itumalo o Beining, e lua foʻi faʻavae gaosiga a Samsung - sev ma le SDV, lea e gaosia ai masini eletise ma faʻaaliga taʻitasi.I le tausaga talu ai, o le fua o tupe maua e tusa ma le US $ 18 piliona.

 

Intel, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga semiconductor ma fale faʻapipiʻi i Saigon high tech park, faʻatulagaina tagata faigaluega e faʻaalu le po i le fale e aloese ai mai le taofia o galuega.

 

I le taimi nei, i le avea ai o se feso'ota'iga taua i le va'aiga o sapalai, o le le lava o chips o lo'o fa'aauau pea ona fa'afefe, lea o lo'o fa'aauau pea ona a'afia ai pisinisi e pei o komepiuta patino ma ta'avale.E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai na tuʻuina mai e le IDC, o se faʻalapotopotoga suʻesuʻe maketi, o le uta PC i le lalolagi atoa i le kuata lona tolu na siitia i le 3.9% i lea tausaga ma lea tausaga mo le kuata lona ono, ae o le tuputupu aʻe na sili ona tuai talu mai le amataga o le faʻamaʻi. .Aemaise lava, o le US PC maketi na paʻu mo le taimi muamua talu mai le faʻamaʻi, ona o le le lava o vaega ma meafaitino.O faʻamaumauga a le IDC o loʻo faʻaalia ai o uta PC i le maketi a Amerika na pa'ū 7.5% i lea tausaga ma lea tausaga i le kuata lona tolu.

 

E le gata i lea, o le faatauina atu o Toyota, Honda ma Nissan, o le "tolu sauai" o le gaosiga o taavale a Iapani, na paʻu uma i Saina ia Setema.O le le lava o tupe meataalo na fa'atapulaaina ai le gaosiga o ta'avale i le maketi ta'avale tele i le lalolagi.


Taimi meli: Oke-26-2021