Ua toe lavea le Sapalai Chip Global

O Meleisia ma Vietnam o loʻo i ai se sao taua i le gaosiga, afifiina ma le suʻega o vaega faʻaeletoroni, ae o nei atunuu e lua o loʻo feagai ma tulaga sili ona ogaoga talu mai le amataga o le faʻamaʻi.

 

O lenei tulaga e ono fa'atupuina atili ai le a'afiaga i le lalolagi fa'asaienisi ma fa'atekonolosi sapalai filifili, ae maise semiconductor mea fa'aeletoroni.

 

Muamua o Samsung.O le afaina i Meleisia ma Vietnam ua aumaia ai se faʻalavelave tele i le gaosiga a Samsung.Talu ai nei na tatau ai ona tipi e Samsung le gaosiga o se falegaosimea i Ho Chi Minh City.Talu ai ina ua maeʻa le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, na talosaga le malo Vietnamese e suʻe se malutaga mo le faitau afe o tagata faigaluega i le fale gaosimea.

 

O Meleisia e sili atu i le 50 kamupani va'aia fa'ava-o-malo.O le nofoaga foi lea o le tele o afifi semiconductor ma suʻega.Ae ui i lea, ua faʻatinoina e Meleisia le faʻalavelave faʻapitoa ona o le faʻaauau pea o lipoti i aso uma o le tele o faʻamaʻi pipisi.

 

I le taimi lava e tasi, o Vietnam, o se tasi o le lalolagi tele e faʻatau atu oloa faʻaeletoroni, na faʻamauina le maualuga fou i aso taʻitasi o faʻamaʻi fou o faʻamaʻi pipisi i le faaiuga o le vaiaso, o le tele o ia mea na tutupu i Ho Chi Min he City, le taulaga tele o le atunuʻu.

 

O Asia i Sautesasae ose nofoaga taua foi i le suʻega ma le faʻapipiʻiina o faʻagasologa o kamupani tekonolosi.

 

E tusa ai ma taimi tau tupe, Gokul Hariharan, Asia TMT suʻesuʻega faatonu o JP Morgan Chase, fai mai e tusa ma le 15% i le 20% o vaega passive o le lalolagi o loʻo gaosia i Sautesasae Asia.O vaega pa'u e aofia ai le tetee ma capacitors o loʻo faʻaaogaina i telefoni feaveaʻi ma isi oloa.E ui lava e leʻi faʻaleagaina le tulaga i se tulaga e ofo ai, ae ua lava lea e tosina mai ai o tatou mafaufau.

 

Na taʻua e le au suʻesuʻe a Bernstein, Mark Li, o le faʻatapulaʻaina o le faʻamaʻi o loʻo popole ona e maualuga tele le gaosiga o galuega ma fale gaosi oloa.E faapena foi, falegaosimea i Thailand ma Filipaina, o loʻo tuʻuina atu auaunaga, o loʻo mafatia foʻi i faʻamaʻi tetele ma faʻatapulaʻaina faʻatapulaʻaina.

 

Na aʻafia i le faʻamaʻi, o le kaimei electronics, le kamupani matua Taiwan o le resistor supplier ralec, fai mai o le kamupani na faʻamoemoe e faʻaitiitia le gaosiga gafatia i le 30% ia Iulai.

 

Na taʻua e Forrest Chen, o se tagata suʻesuʻe i Taiwan's Electronics Research Institute, e tusa lava pe o nisi vaega o le semiconductor industry e mafai ona faʻaogaina tele, e ono tuai ona faʻauluina mo vaiaso ona o le faʻamaʻi poloka.

 


Taimi meli: Aukuso-11-2021